آیا پودر کاکائو خراب می شود؟ + نحوه نگهداری و تشخیص

پودر کاکائو خراب می شود؟
پودر کاکائو خراب می شود؟

تصور کنید می خواهید یک کیک شکلاتی خوشمزه بپزید و قبل از شروع کار همه مواد اولیه را آماده کرده اید اما در لحظات آخر متوجه می شوید تاریخ انقضای پودر کاکائویی که مدت ها پیش خریده اید گذشته است.

اگر این سناریو برای شما آشناست احتمالا این سوال برای تان پیش آمده که آیا پودر کاکائوی تاریخ گذشته خراب شده و مصرف آن می تواند سلامتی عزیزان شما را به خطر بیندازد؟

برای پاسخ به این سوال در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

آیا پودر کاکائو خراب می شود؟

تاریخ بهترین زمان مصرف در واقع بیان کننده این است که پودر کاکائو تا چه زمانی بهترین کیفیت خود را حفظ می کند.

مانند بهترین تاریخ مصرف سایر کالاهای خشک، این تاریخ تنها یک زمان تقریبی است و شما می توانید حتی بعد از گذشتن آن نیز با خیال راحت از پودر کاکائو استفاده کنید، البته به این شرط که از آن به شیوه صحیح نگهداری کرده و ظاهر و عطر خوبی داشته باشد.

احتمالا این سوال برای شما نیز پیش آمده که تا چه مدت بعد از بهترین تاریخ مصرف می توانید از پودر کاکائو استفاده کنید؟ پاسخ به این سوال دشوار است، با این حال باید به سال ها فکر کنید نه ماه ها!

همانند جوش شیرین که به مرور زمان قدرت خود را از دست می دهد طعم پودر کاکائو نیز با گذشت زمان کاهش پیدا می کند، به عبارت دیگر اگر مثلا یک سال از بهترین تاریخ مصرف پودر کاکائو گذشته باشد احتمالا کیفیت عالی اولیه را خواهد داشت اما اگر چند سال بگذرد طعم آن به طور محسوسی کاهش می یابد.

بنابراین اگر قصد استفاده از پودر کاکائویی را دارید که چند سال از بهترین تاریخ مصرف آن گذشته و می خواهید از آن در پخت یک غذای مهم استفاده کنید حتما قبل از استفاده طعم آن را بچشید.

به طور کلی کیفیت پودر کاکائو (باز شده یا باز نشده) معمولا تا 2 سال بعد از بهترین تاریخ مصرف حفظ می شود.

توجه داشته باشید این زمان برای بهترین کیفیت پودر کاکائو است و اگر به طور صحیح از آن نگهداری شود احتمالا تا سال ها می توانید از آن استفاده کنید.

نحوه نگهداری پودر کاکائو

در مورد نگهداری پودر کاکائو به طور خلاصه باید بگوییم این ماده را نیز باید مانند سایر محصولات خشک مانند بکینگ پودر و آرد گندم نگهداری کنید، به عبارت دیگر باید آن را در ناحیه خشک و خنک مانند انباری آشپزخانه یا داخل کابینت قرار دهید.

همچنین بسیار مهم است بعد از باز کردن درب ظرف برای اولین بار، همیشه درب آن را محکم ببندید. اگر پودر کاکائو در بسته بندی های پلاستیکی قرار دارد به راحتی نمی توان درب آن را محکم کرد بنابراین باید آن را داخل یک ظرف در بسته قرار دهید تا از هر گونه رطوبت و آلودگی به دور باشد.

نحوه تشخیص خراب شدن پودر کاکائو

اگر هنگام استفاده از پودر کاکائو احساس کردید مشکلی وجود دارد، مثلا پودر بوی خاصی می دهد، توده های مرطوب بزرگ در آن دیده می شود یا ارگانیسم های زنده در آن رشد کرده اند باید پودر را دور بریزید.

اگر در نگهداری از پودر کاکائو به اندازه کافی دقت کنید این ماده خراب نمی شود. در صورتی که پس از باز کردن درب، توده های کوچک داخل آن مشاهده کردید می توانید به راحتی توده ها را با چنگال یا الک از بین ببرید.

اگر هیچ تغییری در ظاهر پودر مشاهده نشود و بوی خوبی داشته باشد می توانید با خیال آسوده از آن استفاده کنید.

همان طور که قبلا گفتیم حتی اگر مدت زمان زیادی از تاریخ کاکائو گذشته باشد و طعم قوی نداشته باشد باز هم استفاده از آن بی خطر خواهد بود.

منبع: doesitgobad

دیدگاهتان را بنویسید